Dar vienas gvakamolės receptas. Iš tikrųjų, tai net ne visai užtepėlė, o visavertis patiekalas, kuriame yra daug baltymų ir angliavandenių. Tinka ir pusryčiams, ir pietums.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Avokadas 1 vnt.
- Žaliosios citrinos 1 vnt.
- Druska ¼ arbat. š.
- Bolivinė balanda (kynva) 2 stiklinės
- Česnakai 1 skiltelė
- Mangai ½ vnt.
- Pomidorai (vyšniniai) ¾ puodelio
- Kalendros 2 valg. š.
- Rausvieji svogūnai ⅓ vnt.
- Kajeno paprikos ¼ arbat. š.
- Maltas kuminas ¼ arbat. š.
Paruošimo būdas
- Sudėkite bolivines balandas į troškintuvą, užpilkite vandeniu ir palaukite kol užvirs. Sumažinkite ugnį ir virkite dar apie 20 minučių. Perkelkite į dubenį ir leiskite atvėsti.
- Į kitą dubenį sudėkite avokadą, išspauskite sulčius iš žaliosios citrinos, pabarstykite druska ir suplakite viską šakute.
- Supjaustykite svogūną, mangą ir vyšninius pomidorus nedideliais kubeliais, išspauskite česnaką. Sumaišykite viską su avokadu, pridėkite bolivines balandas, smulkiai supjaustytas kalendras, kajeno paprikas ir kuminą. Skanaus!