Lengvas ir paprastas padažas iš pistacijų ir avokadų, kurį galima pagaminti vos per 5 minutes. Šis receptas tiks ir vegetarams su veganais. Padažas tinka prie salotų arba prie patiekalų iš vištienos. Taip pat jį galima valgyti su sumuštiniais, traškučiais arba fri bulvytėmis.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Avokadas 1 vnt.
- Jalapenai 1 vnt.
- Žaliosios citrinos 1 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Kalendros 1 sauja
- Petražolės 1 sauja
- Vanduo ½ stiklinės
- Alyvuogių aliejus ½ stiklinės
- Pistacijos ½ stiklinės
- Druska 1 arbat. š.
Porcijoje
Kalorijos: 199 kcal
Baltymai: 2.3 g
Riebalai: 20.2 g
Angliavandeniai: 5.4 g
Paruošimo būdas
- Nulupkite avokadą, supjaustykite per pusę ir išimkite kaulą. Nulupkite česnakus. Išvalykite jalapeną nuo sėklų, išplaukite ir supjaustykite.
- Kalendras bei petražoles irgi išplaukite ir pašalinkite stiebus.
- Sudėkite į blenderį avokadą, jalapeną, česnakus, kalendras bei petražoles. Įpilkite pusę stiklinės vandens ir tiek pat alyvuogių aliejaus. Išspauskite žaliosios citrinos sultis. Įpilkite druską. Sumalkite viską iki vientisos masės.
- Įdėkite į blenderį pistacijas ir dar kartą viską sumalkite. Padažas pagamintas.