Salsa Verde – tai tradicinis itališkas žalias padažas, tinkantis kaip pagardas prie žuvies, mėsos arba daržovių. Taip pat, šį padažą neretai valgo kaip užtepėlę.
Originaliame Salsa Verde padažo recepte naudojami ančiuviai ir kaparėliai. Tačiau mes siūlome Jums žymiai paprastesnį naminio Salsa Verde padažo receptą vos iš 7 ingredientų.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Pomidorai (žali) 500 g
- Jalapenai 1 vnt.
- Svogūnai ¼ vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Žaliųjų citrinų sultys 1 valg. š.
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š.
- Kalendros 1 sauja
Porcijoje
Kalorijos: 144 kcal
Baltymai: 2.2 g
Riebalai: 14.4 g
Angliavandeniai: 0.9 g
Paruošimo būdas
- Išplaukite žaliuosius pomidorus ir jalapeną. Išvalykite jalapeną nuo sėklų. Nulupkite svogūną ir smulkiai supjaustykite. Apkepkite šiuos ingredientus alyvuogių aliejuje (3-4 minutes).
- Sudėkite viską iš keptuvės į blenderį, pridėkite česnaką, smulkiai supjaustytas kalendras bei žaliųjų citrinų sultis ir sumalkite iki tyrės konsistencijos
- Pagamintą Salsa Verde padažą laikykite šaldytuve.