Paprastas humuso receptas

Humusas – tai labai populiarus Artimųjų Rytų virtuvės patiekalas, gaminamas iš avinžirnių. Šis patiekalas yra labai sotus, dažniausiai valgomas su duona. Humusas padeda normalizuoti cholesterolio lygį kraujuje ir sumažina cukraus lygį.

Čia pateiktas labai paprastas humuso receptas, bet šį patiekalą galima pagardinti įvairiais ingredientais, pavyzdžiui, petražolėmis, džiovintais pomidorais, paprika, alyvuogėmis, grybais ir kitais.



Ingredientai
Porcijos: +4


Gaminimas
10 min.Print
  • Avinžirnius geriau paruošti iš anksto. Gerai juos išplaukite ir pamerkite šaltame vandenyje 10-15 valandų. Nulupti avinžirnius ar ne – tik jūsų pasirinkimas. Be odelių humuso masė gaunasi švelnesnė ir labiau vientisa. Jei nenulupsite avinžirnius – humuso masė turės įdomią struktūrą.
  • Virkite avinžirnius apie 2 valandas nesūdytame vandenyje be prieskonių, kol jie taps labai minkšti. Vandenio iš puodo neišpilkite, jis dar bus reikalingas.
  • Šiek tiek apkepkite sezamų sėklas iki gražios auksinės spalvos ir susmulkinkite kavamalėje. Sudėkite sezamus bei česnaką į blenderį, įpilkite alyvuogių aliejų ir sumalkite iki vientisos masės.
  • Pridėkite avinžirnius ir 300 ml vandens iš puodo bei dar kartą sumalkite iki vientisos masės.
  • Paprastas humuso receptas
    Į pagamintą humusą įpilkite citrinų sultis bei įdėkite druskos pagal skonį.



Pasidalink su draugais
Įvertinimas
( 1 assessment, vid. 55 )
ŠeimosReceptai.lt
Parašykite komentarą

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: