Gruzijoje beveik kiekviena namų šeimininkė turi savo lobio receptą ir paslaptis. Tačiau yra du pagrindiniai šio patiekalo variantai: iš sutraiškytų pupelių ir iš nesutraiškytų. Mūsų siūlomas receptas yra tarpinis ir turėtų patikti visiems.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Kalendros (šviežios) 15 g
- Kalendros (maltos) 2 arbat. š.
- Raudonosios pupelės 800 g
- Svogūnai 4 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Baltojo vyno actas 2 valg. š.
- Druska (jūros) pagal skonį
- Alyvuogių aliejus pagal skonį
Porcijoje
Kalorijos: 251 kcal
Baltymai: 19.10 g
Riebalai: 1.10 g
Angliavandeniai: 42.10 g
Paruošimo būdas
- Išmirkykite pupeles vandenyje. Geriausiai tai padaryti iš vakaro. Kuo ilgiau pupelės pabus vandenyje, tuo švelnesnis lobio gausis.
- Praplaukite pupeles, sudėkite į puodą, užpilkite vandenių ir virkite. Kai užvirs, palaukite 15 minučių ir tada nupilkite vandenį.
- Vėl užpilkite pupeles vandeniu ir virkite toliau (apie 1,5-2 valandas). Jeigu paimtas iš puodo pupeles galima sutrinti pirštai – reiškia pupelės paruoštos.
- Kol gaminamos pupelės, smulkiai supjaustykite svogūnus ir apkepkite aliejuje iki gražios auksinės spalvos.
- Pusę pupelių sutraiškykite, o kitą pusę palikite kaip yra. Sumaišykite su svogūnais, smulkiai supjaustytomis šviežiomis kalendromis, sutraiškytais česnakais, maltomis kalendromis ir vyno actu. Pasūdykite. Lobio valgomas karštu. Skanaus!