Lobio – gruziniškas pupelių užkandis

Gruzijoje beveik kiekviena namų šeimininkė turi savo lobio receptą ir paslaptis. Tačiau yra du pagrindiniai šio patiekalo variantai: iš sutraiškytų pupelių ir iš nesutraiškytų. Mūsų siūlomas receptas yra tarpinis ir turėtų patikti visiems.



Ingredientai
Porcijos: +4
Porcijoje
Kalorijos: 251 kcal
Baltymai: 19.10 g
Riebalai: 1.10 g
Angliavandeniai: 42.10 g


Paruošimo būdas
2 val 30 minSpausdinti
  • Išmirkykite pupeles vandenyje. Geriausiai tai padaryti iš vakaro. Kuo ilgiau pupelės pabus vandenyje, tuo švelnesnis lobio gausis.
  • Praplaukite pupeles, sudėkite į puodą, užpilkite vandenių ir virkite. Kai užvirs, palaukite 15 minučių ir tada nupilkite vandenį.
  • Vėl užpilkite pupeles vandeniu ir virkite toliau (apie 1,5-2 valandas). Jeigu paimtas iš puodo pupeles galima sutrinti pirštai – reiškia pupelės paruoštos.
  • Kol gaminamos pupelės, smulkiai supjaustykite svogūnus ir apkepkite aliejuje iki gražios auksinės spalvos.
  • Lobio - gruziniškas pupelių užkandis
    Pusę pupelių sutraiškykite, o kitą pusę palikite kaip yra. Sumaišykite su svogūnais, smulkiai supjaustytomis šviežiomis kalendromis, sutraiškytais česnakais, maltomis kalendromis ir vyno actu. Pasūdykite. Lobio valgomas karštu. Skanaus!



Pasidalink su draugais
Įvertinimas
( 2 assessment, average 4 from 5 )
ŠeimosReceptai.lt
Parašykite komentarą

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: