Gvakamolė – tradicinė meksikietiška užtepėlė, kurios pagrindą sudaro avokadai. Pastaruoju metu šis užkandis tapo populiarus visame pasaulyje.
Svarbiausias dalykas gaminant gvakamolę – rasti gerus prinokusius avokadus ir būtinai įpilti į avokadų tyrę citrinų arba žaliųjų citrinų sulčius. Šis paprastas žingsnis leis užtepėlei išsaugoti gražią žalią spalvą.
Ingredientai
Porcijos: –+
Porcijoje
Kalorijos: 670 kcal
Baltymai: 7.1 g
Riebalai: 62.6 g
Angliavandeniai: 27.5 g
Gaminimas
-
Sugruskite česnakus ir sumaišykite jas su druską naudodami šakutę.
-
Smulkiai supjaustykite pomidorus, kalendras ir svogūnus.
-
Supjaustykite avokadus per pusę, išimkite kauliukus ir nuimkite žievę. Suminkštinkite iki vientisos masės.
-
Iš karto įpilkite į gautą avokadų tyrę 3 šaukštus žaliųjų citrinų sulčių, kad tyrė neparuduotų.
-
Pridėkite kitus ingredientus ir gerai sumaišykite.
-
Gvakamolė pagaminta, iš karto vaišinkite ja šeimos narius arba draugus.