Dar vienas vegetariškas patiekalas. Tradiciškai rizotas gaminamas iš ryžių, tačiau šiame recepte juos keičia bolivinės balandos, dėl ko patiekalas tampa dar sveikesnis.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Bolivinė balanda (kynva) 1 stiklinė
- Baravykai (džiovinti) 10 g
- Vanduo 2 stiklinės
- Pievagrybiai 1 stiklinė
- Smidrai 1 pluoštas
- Špinatai 3 saujos
- Svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š.
- Daržovių sultinys 2 stiklinės
- Druska pagal skonį
- Malti juodieji pipirai pagal skonį
Porcijoje
Kalorijos: 297 kcal
Baltymai: 12 g
Riebalai: 7 g
Angliavandeniai: 52 g
Paruošimo būdas
- Užpilkite džiovintus baravykus verdančiu vandeniu ir palikite 20 minučių. Tada išimkite baravykus, o vandenį perpilkite į troškintuvą, pridėkite bolivines balandas ir virkite apie 20 minučių.
- Smulkiai sukapokite svogūną ir česnakus ir įpylę į keptuvę alyvuogių aliejaus pakaitinkite maždaug 3 minutes kartu su baravykais ir su supjaustytais pievagrybiais.
- Išplaukite smidrus, supjaustykite maždaug 2 cm dydžio gabalėliais ir įdėkite į keptuvę su daržovėmis bei grybais. Kepkite dar 5 minutes, tada pabarstykite druska bei pipirais ir nuimkite nuo ugnies.
- Įdėkite daržoves ir grybus iš keptuvės į troškintuvą su bolivinėmis balandomis ir gerai viską sumaišykite. Tada įdėkite špinatus ir dar kartą viską sumaišykite.
- Įpilkite į troškintuvą apie trečdalį stiklinės daržovių sultinio ir laikykite ant ugnies, kol rizotas pasieks kreminės konsistencijos. Jeigu reikia, įpilkite daugiau sultinio. Troškinkite rizotą dar 10 minučių, tada nuimkite nuo ugnies ir iš karto neškite prie stalo. Galite papuošti tarkuotu sūriu ir šviežiais žalumynais.