Šios paprastos ir labai skanios bolivinių balandų salotos su apelsinu ir spanguolėmis puikiai tinka pietums. Pagaminkite jas iš anksto ir paimkite su savimi į darbą – tai puikus angliavandenių, baltymų ir vitamino C šaltinis.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Bolivinė balanda (kynva) 1 stiklinė
- Džiovintos spanguolės ½ stiklinės
- Apelsinai 1 vnt.
- Ožkų sūris 50 g
- Salierų stiebai 2 vnt.
- Bazilikai 10 g
- Druska pagal skonį
- Malti juodieji pipirai pagal skonį
Paruošimo būdas
- Išplaukite apelsiną ir nuimkite žievelę su daržovių skustuvu. Tik neišmeskite žievelės, ji bus reikalinga ateityje.
- Užpilkite bolivines balandas vandeniu, įdėkite apelsino žievelę (tik palikite vieną gabaliuką salotų papuošimui) ir virkite apie 20 minučių. Išimkite apelsino žievelę.
- Kol verdate bolivines balandas, išspauskite apelsino sultis į džiovintas spanguoles. Taip uogos taps saldesnės ir minkštesnės. Kai išvirsite bolivines balandas, įdėkite į jas spanguoles ir sumaišykite.
- Kai bolivinės balandos atvės, įdėkite į jas supjaustytus salierų stiebus, pabarstykite druska bei juodais pipirais. Įdėkite į salotas ožkų sūrį ir papuoškite apelsino žievele. Skanaus!