Gaminame traškius vištienos nuggets kepsnelius su bolivinėmis balandomis ir avokado padažu.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Vištienos filė 600 g
- Vanduo 1 stiklinė
- Bolivinė balanda (kynva) ½ stiklinės
- Maltos aitriosios paprikos 1 arbat. š.
- Maltas kuminas ½ arbat. š.
- Druska 1 arbat. š.
- Malti juodieji pipirai ¼ arbat. š.
- Ryžių miltai ⅓ stiklinės
- Kukurūzų krakmolas 1 valg. š.
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Žaliųjų citrinų sultys 2 valg. š.
- Avokadas 2 vnt.
- Kalendros 2 valg. š.
- Česnakai 1 skiltelė
Paruošimo būdas
- Sudėkite bolivines balandas į troškintuvą, užpilkite vandeniu ir palaukite kol užvirs. Sumažinkite ugnį ir virkite dar apie 20 minučių. Perkelkite į dubenį ir leiskite atvėsti. Pabarstykite juodais pipirais, maltu kuminu ir 1/2 šaukštelio druskos.
- Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Ant kepimo skardos uždėkite kepimo popierių.
- Patvariame maišelyje sumaišykite ryžių miltus kukurūzų krakmolą ir šaukštelį druskos. Pakratykite maišelį, kad gautųsi daugmaž vientisa masė. Išpilkite masę į gilų dubenį.
- Kitame dubenyje suplakite kiaušinius ir 1 šaukštą žaliųjų citrinų sulčių.
- Supjaustykite vištienos filę 1 cm pločio ir 2 cm ilgio juostelėmis.
- Kiekvieną juostelę iš pradžių išvoliokite miltų masėje, paskui kiaušiniuose ir tada – bolivinėse balandose.
- Padėkite išvoliotas vištienos juosteles ant kepimo skardos ir kepkite orkaitėje 20-25 minutes.
- Dabar pagaminkite avokado padažą, su kuriuo valgysite vištienos nuggets kepsnelius. Blenderyje sumalkite kalendrų lapus, 1 šaukštą žaliųjų citrinų sulčių, česnaką ir avokadą. Skanaus!