Ingredientai
Porcijos: –+
- Kiaušiniai 9 vnt.
- Pienas 2 valg. š.
- Svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 1 skiltelė
- Špinatai 300 g
- Parmezano sūris (tarkuotas) 30 g
- Ožkų sūris 60 g
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Druska pagal skonį
- Malti juodieji pipirai pagal skonį
Porcijoje
Kalorijos: 317 kcal
Baltymai: 21 g
Riebalai: 23 g
Angliavandeniai: 7 g
Paruošimo būdas
- Kiaušinius, pieną ir parmezaną suplakite plaktuvu. Pagardinkite druska ir pipirais.
- Įkaitinkite alyvuogių aliejų keptuvėje ant vidutinės ugnies. Smulkiai supjaustytą svogūną pakepinkite 5 minutes, pridėkite smulkintą česnaką ir pakepinkite dar minutę.
- Špinatus susmulkinkite peiliu ir dalimis dėkite į keptuvę su svogūnais ir česnakais. Troškinkite, kol špinatų tūris šiek tiek sumažės.
- Įpilkite į keptuvę kiaušinių mišinį ir išlyginkite.
- Ant viršaus pabarstykite nedidelius gabalėlius ožkos sūrio. Uždenkite keptuvę dangčiu ir gaminkite ant nedidelės ugnies 10-13 minučių.
- Pastatykite keptuvę į iki 180 °C įkaitintą orkaitę dar kelioms minutėms, kad fritata apskrustų.