Ingredientai
Porcijos: –+
- Kiaušiniai 6 vnt.
- Raudonos saldžiosios paprikos 3 vnt.
- Rausvieji svogūnai 1 vnt.
- Petražolės 20 g
- Brokoliai 150 g
- Citrinos ¼ vnt.
- Alyvuogių aliejus 50 ml
- Sviestas 30 g
- Čiobreliai (lapeliai) 1 žiupsnelis
- Česnakai 2 skiltelės
- Malti muskatai pagal skonį
- Druska pagal skonį
- Malti juodieji pipirai pagal skonį
- Maltos aitriosios paprikos pagal skonį
Paruošimo būdas
- Sumaišykite kiaušinius su druska, maltais muskatais ir pipirais. Atskirkite brokolius žiedynais, paprikas nuvalykite nuo žievelės ir supjaustykite plonomis juostelėmis.
- Smulkiai sukapokite petražoles ir česnaką bei sumaišykite su citrinos sultimis ir alyvuogių aliejumi.
- Rausvąjį svogūną supjaustykite plonais pusžiedžiais ir apkepkite keptuvėje su sviestu iki minkštumo. Pridėkite brokolius, palaukite minutę ir įdėkite paprikas bei žiupsnelį čiobrelių lapelių. Dar po minutės pridėkite petražoles bei česnakus, o po 30 sekundžių užpilkite viską kiaušiniais.
- Kai kiaušiniai šiek tiek apkeps, nuimkite keptuvę nuo ugnies ir padėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 7-10 minučių.
- Pabarstykite fritatą druska, pipirais ir čiobrelių lapeliais ir neškite prie stalo. Skanaus!