Ingredientai
Porcijos: –+
- Makaronai FUSILLI (sraigteliai) 200 g
- Druska pagal skonį
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Morkos 1 vnt.
- Rausvieji svogūnai ½ vnt.
- Cukinijos 1 vnt.
- Baklažanai ½ vnt.
- Raudonos saldžiosios paprikos ½ vnt.
- Česnakai 1 skiltelė
- Pomidorų pasta 100 g
- Viduržemio jūros prieskoninių žolelių mišinys 1 arbat. š.
- Pomidorai (vyšniniai) 4 vnt.
- Bazilikai 2 šakelės
- Parmezano sūris 25 g
Porcijoje
Kalorijos: 262 kcal
Baltymai: 7 g
Riebalai: 8 g
Angliavandeniai: 44 g
Paruošimo būdas
- Išvirkite makaronus pasūdytame vandenyje iki al dente būsenos.
- Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų ir 5 minutes kepkite nedidelėmis juostelėmis supjaustytas morkas ir pusžiedžiais supjaustytus svogūnus.
- Pridėkite į keptuvę kubeliais supjaustytus cukinijas ir baklažaną bei juostelėmis supjaustytą papriką. Kepkite dar 3-4 minutes. Pagardinkite druska, sudėkite smulkintą česnaką, gerai išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.
- Sudėkite pomidorų pastą, prieskonius ir šiek tiek vandens iš puodo su makaronais. Tada įdėkite išvirtus makaronus, per pusę supjautus pomidorus ir susmulkintą baziliką.
- Sudėkite viską į lėkštes ir pabarstykite tarkuotu sūriu. Skanaus!