Kalorijos ir maistinė vertė (100 g):
1,20 g
Baltymai
0,30 g
Riebalai
3,10 g
Angliavandeniai
17,00
kcal

Receptai iš cukinijų yra universalūs, o patiekalai su šia daržove gaminami bet kuriuo metų laiku. Cukinijos yra tinkamos kepimui ir virimui, jos puikiai dera su žuvimi, sūriais ir grybais. Neapdorotos cukinijos dedamos į šviežias salotas, o vegetarai mėgsta iš jų gaminti spagečius. Įdomu tai, kad cukinijų tyrė nėra prastesnė už tradicines bulves ir puikiai tinka prie mėsos.

Cukinijos
Cukinijos

Patiekalai su cukinijomis dažniausiai yra dietiniai: sultingas ir švelnus daržovių minkštimas nereikalauja stipraus apdorojimo, o pagaminti patiekalai suteikia gaivumo ir puikiai išskiria riebios mėsos skonį. Iš cukinijų galite gaminti skanius dietinius troškinius arba padažus, jas galima įdaryti, dėti į sriubas ar ant picų.

Patiekalai iš cukinijų gaminami lengvai ir labai greitai.

Patiekalai ir receptai iš cukinijų