Ingredientai
Porcijos: –+
- Sviestas 1 stiklinė
- Cukrus 1 stiklinė
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Cukinijos (tarkuotos) 1 stiklinė
- Vanduo 1 stiklinė
- Vanilės ekstraktas 1 arbat. š.
- Kvietiniai miltai 1 stiklinė
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Druska 1 arbat. š.
- Moliūgų pyrago prieskoniai 1 arbat. š.
- Graikiniai riešutai (kapoti) 1 stiklinė
- Kakavos milteliai 3 valg. š.
- Pieniškas šokoladas 80 g
Paruošimo būdas
- Dideliame inde išplakite patirpusį sviestą ir cukrų. Įmuškite kiaušinius ir viską sumaišykite.
- Įdėkite tarkuotą cukiniją, pilkite po truputį vandenį ir įlašinkite vanilės ekstrakto. Dar kartą viską išmaišykite.
- Kitame inde sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir moliūgų pyrago prieskonius. Įmaišykite kapotus graikinius riešutus.
- Į sviesto mišinį įmaišykite miltų mišinį ir įpilkite į kepimo indą.
- Atskirame puode ištirpinkite pienišką šokoladą ir sumaišykite su kakavos milteliais. Leiskite mišiniui šiek tiek atvėsti ir įpilkite į kepimo indą. Nemaišykite.
- Įkaitinkite orkaitę iki 175 laipsnių temperatūros. Įdėkite kepimo indą į įkaitintą orkaitę ir kepkite cukinijų duoną su šokoladu apie 1 val. Skanaus!