Bananų keksai su špinatais – greitai paruošiami, skanūs ir sveiki pusryčiai, kurių sudėtyje nėra cukraus. Vieną kartą jų paragavę, vargu ar kada norėsite pusryčiams valgyti ką nors kita. Pagrindinė taisyklė: bananai turi būti labai prinokę, ant kurių žievelės jau yra keletas tamsių dėmių.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Bananai 3 vnt.
- Špinatai 2 saujos
- Braškės (šaldytos) 8 vnt.
- Viso grūdo kvietiniai miltai 220 g
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Saulėgrąžų aliejus 1 valg. š.
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Cinamonas 1 arbat. š.
- Druska ⅛ arbat. š.
- Medus 1 valg. š.
Porcijoje
Kalorijos: 155 kcal
Baltymai: 2.20 g
Riebalai: 4.40 g
Angliavandeniai: 27.50 g
Paruošimo būdas
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
- Sumaišykite blenderyje bananus, špinatus ir braškes (geriausiai prieš tai jas atšaldyti).
- Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite miltus, kiaušinį, aliejų (vietoj saulėgrąžų galima naudoti bet kokį kitą augalinį aliejų), kepimo miltelius, cinamoną ir druską. Tada įpilkite į dubenį braškių, špinatų ir bananų mišinį ir gerai viską sumaišykite.
- Gautą tešlą dėkite į popierines arba silikonines kepimo formas. Turėtų gautis apie 14 vienetų.
- Kepkite orkaitėje 15-25 minutes. Prieš patiekdami, leiskite bananų keksams su špinatais šiek tiek atvėsti. Skanaus!