Šakšuka – Artimųjų Rytų virtuvės kiaušinienė su pomidorais ir paprikomis. Šiame recepte ji gaminama orkaitėje, tačiau pas mus yra ir klasikinės šakšukos receptas.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Pomidorai (konservuoti, savo sultyse) 150 g
- Raudonos saldžiosios paprikos 50 g
- Svogūnai 40 g
- Raudonos aitriosios paprikos 10 g
- Brinzos sūris 30 g
- Balta sumuštinių duona (be plutos) 2 riekelės
- Alyvuogių aliejus 20 ml
- Česnakai 1 skiltelė
- Petražolės 3 g
- Ciberžolės (maltos) 2 g
- Kmynai (malti) 2 g
- Maltos saldžiosios paprikos 2 g
- Malti juodieji pipirai pagal skonį
- Druska pagal skonį
Porcijoje
Kalorijos: 358 kcal
Baltymai: 16.25 g
Riebalai: 24 g
Angliavandeniai: 18.50 g
Paruošimo būdas
- Raudonas saldžiąsias ir aitriąsias paprikas, česnaką bei svogūną supjaustykite plonais griežinėliais ir apkepkite alyvuogių aliejuje.
- Pridėkite į keptuvę visus prieskonius ir pomidorus savo sultyse ir troškinkite 3-5 minutes.
- Įmuškite kiaušinius ir kepkite 8 minutes iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
- Ištraukite šakšuką iš orkaitės, pabarstykite brinzos sūriu ir petražolėmis. Valgykite su balta duona, apskrudinta alyvuogių aliejuje. Skanaus!