Šakšuka – tai visavertis patiekalas, kurį galima gaminti ne tik pusryčiams, bet ir pietums. Ji valgoma tiesiai iš keptuvės, į padažą merkiant duonos riekes.
Kaip ir daugelio liaudies patiekalų atveju, tikslaus recepto nėra. Todėl galite fantazuoti. Pavyzdžiui, padaryti aštresnį padažą arba paeksperimentuoti su žolelėmis. Aš mėgstu kalendras, bet dažnai dedu petražoles ir krapus. Bazilikai taip pat labai tinka.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 2 skiltelė
- Saulėgrąžų aliejus 2 valg. š.
- Pomidorai 2 vnt.
- Kiaušiniai 4 vnt.
- Raudonos saldžiosios paprikos 2 vnt.
- Petražolės pagal skonį
- Kalendros pagal skonį
- Balta sumuštinių duona 4 riekelės
- Druska pagal skonį
- Malti juodieji pipirai pagal skonį
Porcijoje
Kalorijos: 531 kcal
Baltymai: 20.94 g
Riebalai: 32.58 g
Angliavandeniai: 36.6 g
Paruošimo būdas
- Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką ir pakepinkite įkaitintoje keptuvėje su aliejumi.
- Sudėkite smulkiai supjaustytą papriką ir kepkite dar kelias minutes.
- Nulupkite pomidorus. Tam reikia padaryti kryžminį pjūvį ir apipilti verdančiu vandeniu. Po to galėsite juos lengvai nulupti. Smulkiai supjaustykite ir sudėkite į keptuvę.
- Kelias minutes troškinkite pomidorus, kol suminkštės. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.
- Būtinai paragaukite padažą ir pakoreguokite prieskonių kiekį pagal savo skonį. Jei skonis tenkina, atsargiai įmuškite kiaušinius, nepažeisdami trynių. Kepkite po dangčiu, kol baltymai sukrekės. Tryniai turi likti skysti.
- Pabarstykite žalumynais ir patiekite šakšuką su skrudinta duona.