Aromatinė desertinė apelsinų duona su maloniu spanguolių akcentu. Pagal skonį šis patiekalas yra kažkas vidutinio tarp kekso ir duonos gaminio. Apelsinų duona patiks ir vaikams, ir suaugusiems. Ją galima drąsiai patiekti pusryčiams su puodeliu arbatos ar stikline pieno, paskaninant kreminiu sūriu, užtepėle arba sviestu!
Ingredientai
Porcijos: –+
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Kvietiniai miltai 250 g
- Cukrus 150 g
- Druska 1 arbat. š.
- Kepimo milteliai 1 arbat. š.
- Soda 1 arbat. š.
- Sviestas 100 g
- Apelsinų žievelė 1 valg. š.
- Apelsinų sultys (šviežiai spaustos) 100 ml
- Spanguolės (šaldytos) 200 g
- Graikiniai riešutai (susmulkinti) 3 valg. š.
Porcijoje
Kalorijos: 277 kcal
Baltymai: 4.00 g
Riebalai: 13.00 g
Angliavandeniai: 36.00 g
Paruošimo būdas
- Sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą ir cukrų.
- Ištirpinkite sviestą ir įmaišykite į miltų mišinį. Pridėkite kiaušinį, apelsinų žievelę ir įpilkite apelsinų sultis. Maišykite iki vientisos masės.
- Prieš dedant spanguoles į tešlą, pabarstykite jas miltais, kad pasiskirstytų tolygiai. Pridėkite spanguoles ir susmulkintus graikinius riešutus į tešlą.
- Sutepkite kepimo formą aliejumi, uždenkite kepimo popieriumi ir įpilkite tešlą.
- Kepkite 60 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Skanaus!