Ingredientai
Porcijos: –+
- Žalumynai (švieži, kapoti) ⅓ stiklinės
- Česnakai 2 skiltelės
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Mielinė sluoksniuota tešla 250 g
- Druska pagal skonį
- Malti juodieji pipirai pagal skonį
Porcijoje
Kalorijos: 17 kcal
Baltymai: 1 g
Riebalai: 2 g
Angliavandeniai: 1 g
Paruošimo būdas
- Smulkiai sukapokite šviežius žalumynus, pavyzdžiui, petražoles, mėtas ir svogūnų laiškus. Žalumynu turi gautis apie 1/3 stiklinės.
- Dubenyje sumaišykite sukapotus žalumynus, susmulkintą česnaką, alyvuogių aliejų, druską ir pipirus. Šį mišinį paskleiskite po atšildytą sluoksniuoto tešlos lakštą ir susukite ritinį. Aštriu peiliu supjaustykite ritinį į lygias dalis, maždaug 6 mm storio.
- Padėkite ritinius ant kepimo popieriaus ir kepkite 15 minučių orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių temperatūros.
- Leiskite iškeptiems česnakiniams suktinukams šiek tiek atvėsti ir galite paduoti svečiams. Skanaus!