Orkaitėje užkepta lašiša su pesto padažu ir garnyru iš makaronų, padarytų iš cukinijų.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Lašišos filė 1.5 kg
- Bazilikai 100 g
- Kedrų riešutai 20 g
- Avių pieno sūris PECORINO ROMANO 50 g
- Česnakai 2 skiltelės
- Cukinijos 600 g
- Pomidorai 200 g
- Citrinos 1 vnt.
- Rausvieji svogūnai ½ vnt.
- Sviestas 20 g
- Alyvuogių aliejus 100 ml
- Saulėgrąžų aliejus 20 ml
- Petražolės 10 g
- Druska pagal skonį
- Malti juodieji pipirai pagal skonį
Porcijoje
Kalorijos: 656 kcal
Baltymai: 54.80 g
Riebalai: 43.50 g
Angliavandeniai: 8.50 g
Paruošimo būdas
- Įdėkite į blenderį baziliką, česnako skilteles, alyvuogių aliejų, kedrų riešutus, Pecorino sūrį, žiupsnelį druskos ir pipirų bei visos citrinos sultis ir maišykite, kol ingredientai pataps žaliu pesto padažu.
- Sutepkite kepimo skardą sviestu, padėkite ant jos lašišos filę be odos, prieš tai pagardindami ją druska ir pipirais. Žuvį sutepkite plonu sluoksniu pesto padažo (maždaug 2-3 mm). Įdėkite kepimo skardą maždaug 17 minučių į iki 160 laipsnių įkaitintą orkaitę.
- Tuo pačiu metu įkaitinkite keptuvę su saulėgrąžų aliejumi. Supjaustykite cukinijas plonomis juostelėmis (kad būtų panašios į makaronus) ir apie 1 minutę pakepinkite karštame aliejuje.
- Tada suberkite smulkiai supjaustytus rausvuosius svogūnus, supjaustytus pomidorus, druską, pipirus ir kapotas petražoles. Viską gerai sumaišykite ir troškinkite dar 1 minutę. Tada nuimkite keptuvę nuo ugnies.
- Ant lėkščių sudėkite cukinijas su pomidorus. Žuvį supjaustykite į norimus gabaliukus ir dėkite ant daržovių. Skanaus!