Ingredientai
Porcijos: –+
- Pomidorai 5 vnt.
- Raudonos saldžiosios paprikos 1 vnt.
- Geltonos saldžiosios paprikos 1 vnt.
- Cukinijos ¼ vnt.
- Svogūnai ¼ vnt.
- Česnakai 3 skiltelės
- Agurkai ½ vnt.
- Alyvuogių aliejus 100 ml
- Kajeno paprikos ¼ arbat. š.
- Petražolės 10 g
- Balzaminis actas 3 valg. š.
Porcijoje
Kalorijos: 154 kcal
Baltymai: 1.60 g
Riebalai: 12.60 g
Angliavandeniai: 8.40 g
Paruošimo būdas
- Dideliame dubenyje sumaišykite kubeliais supjaustytus pomidorus, raudonąją ir geltonąją paprikas, cukinijas, agurką, svogūnus ir česnaką.
- Į nedidelį indą įpilkite alyvuogių aliejų, kajeno paprikas, susmulkintas petražoles ir balzaminį actą. Gerai viską sumaišykite ir supilkite į daržoves.
- 300 ml gauto mišinio supilkite į trintuvą ir gerai susmulkinkite.
- Įpilkite mišinį iš trintuvo atgal į dubenį. Prieš pateikdami gaspačio sriubą – atšaldykite ją. Galyti papuošti žalumynais pagal skonį.