Ingredientai
Porcijos: –+
- Pievagrybiai 250 g
- Svogūnai ½ vnt.
- Jalapenai 1 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Mocarelos sūris 150 g
- Ryžiai 100 g
- Konservuotos raudonos pupelės 1 skardinė
- Alyvuogių aliejus 2 arbat. š.
- Špinatai 160 g
- Žaliųjų citrinų sultys 1 valg. š.
- Druska ½ arbat. š.
- Kmynai (malti) ½ arbat. š.
- Tortilijos 4 vnt.
- Salsa padažas pagal skonį
Paruošimo būdas
- Supjaustykite pievagrybius vidutiniais gabaliukais, susmulkinkite jalapeną ir svogūną, sutraiškykite česnaką. Sutarkuokite mocarelos sūrį stambia tarka.
- Išvirkite ryžius pagal instrukcija ant pakuotės, nupilkite skystį iš skardinės su pupelėmis.
- Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų. Apkepkite joje svogūną, jalapeną, česnakus ir pievagrybius per 5 minutes. Įdėkite špinatus ir kepkite dar porą minučių nuolat maišydami. Pabarstykite žaliųjų citrinų sultimis, druska bei maltais kmynais. Pridėkite ryžius bei pupeles ir palikite dar 1-2 minutėm. Įdėkite sūrį ir gerai viską permaišykite, kad jis pradėtų lydytis.
- Pašildykite tortilijas ant sausos keptuvės iš abiejų pusių. Padalinkite įdarą į vienodas dalis ir sudėkite ant tortilijų. Suvyniokite tortilijas ir neškite prie stalo su salsa padažu.