Gaminame tradicinius lietuviškus šaltibarščius su virtomis bulvėmis.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Burokėliai (konservuoti) 280 ml
- Šaltibarščių kefyras 1 l
- Agurkai 3 vnt.
- Svogūnų laiškai 2 vnt.
- Bulvės 8 vnt.
- Kiaušiniai 4 vnt.
- Krapai pagal skonį
- Druska pagal skonį
Paruošimo būdas
- Pirmiausiai išvirkite bulves.
- Į kitą puodą įdėkite konservuotus burokėlius ir smulkiai supjaustytus agurkus.
- Įpilkite šaltibarščių kefyrą ir gerai viską sumaišykite. Įdėkite saują smulkiai supjaustytų svogūnų laiškų bei pasūdykite pagal skonį.
- Kietai išvirkite kiaušinius ir supjaustykite kiekvieną į 4 dalis.
- Įpilkite šaltibarščius į lėkštes, pridėkite 3-4 gabaliukus kiaušinio ir pabarstykite smulkintais svogūno laiškais ir krapais.
- Kitoje lėkštėje patiekite karštas virtas bulves, pabarstytas krapais. Skanaus!