Labai skanus naminis moliūgų likeris iš baltojo romo.
Ingredientai
- Moliūgai 500 g
- Romas (baltas) 500 ml
- Vanduo 500 ml
- Cukrus 2 stiklinės
- Cinamonas 3 lazdelės
- Vanilės lazdelės 1 vnt.
Paruošimo būdas
- Iš pradžių mums reikia pagaminti moliūgų tyrę. Nulupkite moliūgą, supjaustykite ir užkepkite orkaitėje. Užkeptą moliūgą dėkite į blenderį ir sumalkite iki tyrės konsistencijos.
- Užpilkite cukrų vandeniu, palaukite kol užvirs, o tada pridėkite moliūgų tyrę, cinamoną ir vanilę.
- Virkite apie 30 minučių ant nedidelės ugnies nuolat maišydami.
- Nukoškite gautą masę, įpilkite romą, gerai viską permaišykite, palaukite kol atvės ir išpilkite į butelius.
- Laikykite butelius vėsioje tamsioje vietoje mažiausiai 3 savaites.
Dėmesio! Alkoholio vartojimas kenkia jūsų ir jūsų šeimos sveikatai ir gerovei!