Šis avižinių kotletų receptas puikiai tiks pradedantiems veganams, vegetarams ir tiems, kas laikosi pasninko. Šie kotletai gaminami labai greitai ir labai paprastai.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Avižiniai dribsniai 200 g
- Vanduo 200 ml
- Svogūnai 2 vnt.
- Česnakai 3 skiltelės
- Bulvės 2 vnt
- Saulėgražų aliejus 2 valg. š.
- Druska pagal skonį
- Malti juodieji pipirai pagal skonį
Porcijoje
Kalorijos: 177 kcal
Baltymai: 4.6 g
Riebalai: 7.3 g
Angliavandeniai: 25.3 g
Paruošimo būdas
- Užpilkite avižinius dribsnius verdančiu vandeniu ir palikite 20 minučių.
- Blenderyje susmulkinkite svogūnus ir česnakus. Sutarkuokite bulves smulkia tarka.
- Sumaišykite avižinius dribsnius, daržoves, druską bei pipirus. Sudrėkinkite rankas vandeniu ir suformuokite iš gauto mišinio kotletus.
- Apkepkite juos aliejuje ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių iki gražios auksinės spalvos.