Ingredientai
Porcijos: –+
- Padažui:
- Alyvuogių aliejus pagal skonį
- Svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 4 skiltelės
- Raudonėliai (džiovinti) 1 arbat. š.
- Pomidorai (konservuoti, savo sultyse) 800 g
- Druska (jūros) pagal skonį
- Malti juodieji pipirai pagal skonį
- Raudonojo vyno actas pagal skonį
- Kukuliams:
- Tunas (filė) 400 g
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Kedrų riešutai 55 g
- Cinamonas 1 arbat. š.
- Druska (jūros) pagal skonį
- Malti juodieji pipirai pagal skonį
- Raudonėliai (džiovinti) 1 arbat. š.
- Petražolės 2 šakelės
- Malti džiūvėsiai 100 g
- Parmezano sūris (tarkuotas) 25 g
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Citrinos 1 vnt.
Porcijoje
Kalorijos: 562 kcal
Baltymai: 37.1 g
Riebalai: 34.1 g
Angliavandeniai: 29.1 g
Paruošimo būdas
- Pirmiausia pagaminkite pomidorų padažą. Į gilią keptuvę ar puodą įpilkite alyvuogių aliejaus ir pakepinkite smulkintus svogūnus bei plonais griežinėliais supjaustytus česnakus. Kepkite ant silpnos ugnies 10 minučių, kol daržovės suminkštės.
- Pridėkite raudonėlius, pomidorus su sultimis, druską ir pipirus ir palaukite kol padažas užvirs.
- Įpilkite actą ir troškinkite 15 minučių iki vientisos masės. Nuimkite padažą nuo ugnies.
- Tuną supjaustykite 2,5 cm gabalėliais. Kitoje keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir sudėkite tuną. Pridėkite kedro riešutus, cinamoną, druską ir pipirus ir kepkite apie minutę. Tunas turėtų išsikepti iš visų pusių, o riešutai tapti tamsiai rudos spalvos.
- Keptuvės turinį sudėkite į dubenį ir palikite 5 minutėms. Į tuną suberkite raudonėlius, smulkintas petražoles, džiūvėsėlius, parmezaną, kiaušinius, citrinos žievelę ir sultis. Viską gerai išmaišykite rankomis ir suformuokite nedidelius vienodo dydžio kukulius. Jei kukuliai bus per lipnus, pridėkite daugiau džiūvėsėlių. Padėkite tuno kukulius ant aliejumi išteptos kepimo skardos ir palikite valandai šaldytuve.
- Įkaitinkite keptuvę, kurioje kepėte tuną, ir įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus. Tada sudėkite į ją kukulius ir kepkite, kol jie taps auksinės spalvos iš visų pusių.
- Prieš patiekdami, įpilkite į lėkštes pomidorų padažą, ant viršaus išdėliokite tuno kukulius, pabarstykite smulkintomis petražolėmis ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Skanaus!