Vegetariški brokolių ir špinatų kotletai yra paprastas ir sveikas patiekalas tiems, kurie nori paįvairinti savo meniu. Kotletai bus dar skanesni su lengvu grietinės, mėtų ir citrinų žievelės padažu.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Kotletams
- Špinatai 400 g
- Brokoliai ½ vnt.
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Malti džiūvėsiai 1 stiklinė
- Kvietiniai miltai ¼ stiklinės
- Česnakų milteliai ½ arbat. š.
- Druska pagal skonį
- Malti juodieji pipirai pagal skonį
- Padažui
- Grietinė ½ stiklinės
- Citrinų žievelė 1 arbat. š.
- Mėtos (lapai, smulkinti) 2 arbat. š.
- Druska pagal skonį
- Malti juodieji pipirai pagal skonį
Paruošimo būdas
- Atskirkite brokolių žiedynus nuo kotelio ir kuo smulkiau supjaustykite. Smulkiai supjaustykite šviežius špinatų lapus.
- Brokolius ir špinatus sumaišykite su likusiais ingredientais kotletams. Maišykite, kol gausite į pastą panašią masę. Geriau ją maišyti rankomis, kad įsitikinti, jog joje nėra stambių gabalų.
- Suformuokite 10-12 vienodo dydžio kotletų ir kiekvieną iškočiokite nedideliame kiekyje šiek tiek pasūdytų miltų.
- Kepkite kotletus keptuvėje su nedideliu kiekiu augalinio aliejaus ant vidutinės ugnies 2-3 minutes iš kiekvienos pusės.
- Kai kotletai bus pagaminti, sumaišykite visus padažo ingredientus ir neškite prie stalo. Skanaus!
Šiuos sveikus vegetariškus kotletus iš brokolių ir špinatų galima laikyti šaldytuve iki 5 dienų.