Gaminame skanius vegetariškus kotletus iš baltųjų pupelių ir pievagrybių.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Baltosios pupelės 150 g
- Pievagrybiai 150 g
- Svogūnai 1 vnt.
- Saulėgražų aliejus 2 valg. š.
- Druska pagal skonį
- Česnakai 2 skiltelės
- Manų kruopos 2 valg. š.
- Malti juodieji pipirai pagal skonį
- Kvietiniai miltai 3 valg. š.
Porcijoje
Kalorijos: 120 kcal
Baltymai: 5.9 g
Riebalai: 1.1 g
Angliavandeniai: 21.1 g
Paruošimo būdas
- Pamirkykite baltąsias pupeles šaltame vandenyje pernakt, o tada išvirkite kol jos taps minkštos. Išpilkite vandenį ir leiskite pupelėms šiek tiek atvėsti.
- Supjaustykite pievagrybius ir svogūną.
- Apkepkite svogūnus aliejuje iki gražios auksinės spalvos. Pridėkite pievagrybius ir kepkite kol išgaruos skystis. Pabarstykite druska.
- Sudėkite į blenderį pupeles, kepintus svogūnus ir pievagrybius bei česnakus. Sumalkite iki vientisos masės.
- Į gautą mišinį įpilkite manų kruopas, sumaišykite ir palikite stovėti 15 minučių kambario temperatūroje. Pabarstykite druska ir pipirais.
- Suformuokite kotletus iš gauto mišinio, apvoliokite miltuose iš dėkite į keptuvę su aliejumi.
- Uždenkite keptuvę dangčiu ir kepkite kotletus ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių iki gražios spalvos.