Lengvai ir greitai gaminami vegetariški morkų kotletai. Šie dietiniai kotletai bus naudingi ne tik vaikams, bet ir tiems, kas stengiasi maitintis sveikai. Šiame recepte nenaudojami kiaušiniai, todėl patiekalas tiks veganams ir pasninkui.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Morkos 1 kg
- Graikiniai riešutai 1 sauja
- Saulėgrąžų sėklos 1 sauja
- Svogūnų laiškai 100 g
- Česnakai 2 skiltelės
- Manų kruopos 50 g
- Druska pagal skonį
- Malti juodieji pipirai pagal skonį
- Karis pagal skonį
- Maltos saldžiosios paprikos 1 arbat. š.
- Malti džiūvėsiai 3 valg. š.
- Saulėgražų aliejus 2 valg. š.
Porcijoje
Kalorijos: 231 kcal
Baltymai: 4 g
Riebalai: 11.5 g
Angliavandeniai: 28 g
Paruošimo būdas
- Išvirkite morkas kol jos taps minkštos. Tada sumalkite jas blenderyje.
- Dabar reikia sutraiškyti graikinius riešutus ir saulėgrąžų sėklas.
- Smulkiai supjaustykite svogūnų laiškus bei česnakus.
- Sumaišykite morkas, riešutus, sėklas, svogūnų laiškus, česnakus, manų kruopas, druską, juodus pipirus, karį ir papriką. Gautą mišinį palikite pastovėti 40 minučių kambario temperatūroje.
- Suformuokite iš mišinio kotletus ir apvoliokite džiūvėsiuose.
- Apkepkite morkų kotletus aliejuje ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių iki gražios auksinės spalvos.