Šie kotletai iš grikių ir pievagrybių – puiki alternatyva mėsos gaminiams per pasninką. Taip pat jie tinka vegetarams ir net veganams, nes gaminant nenaudojami kiaušiniai.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Grikių kruopos 100 g
- Pievagrybiai 200 g
- Svogūnai 1.5 vnt.
- Morkos 1 vnt.
- Saulėgražų aliejus 2 valg. š.
- Bulvių krakmolas 1 arbat. š.
- Manų kruopos 1 arbat. š.
- Malti džiūvėsiai 2 valg. š.
- Druska pagal skonį
- Malti juodieji pipirai pagal skonį
Porcijoje
Kalorijos: 496 kcal
Baltymai: 22 g
Riebalai: 21 g
Angliavandeniai: 57 g
Paruošimo būdas
- Išplaukite grikių kruopas ir išvirkite jas. Leiskite kruopoms šiek tiek atvėsti, įdėkite į blenderį ir sumalkite.
- Supjaustykite pievagrybius ir svogūnus, sutarkuokite morką.
- Apkepkite daržoves aliejuje, pridėkite pievagrybius ir kepkite dar keletą minučių.
- Sumalkite apkeptas daržoves bei pievagrybius blenderyje ir sumaišykite su grikiais. Įdėkite druską bei pipirus.
- Sudrėkinkite rankas vandeniu ir suformuokite iš gauto mišinio kotletus. Apvoliokite kotletus maltuose džiūvėsiuose.
- Apkepkite juos aliejuje ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių iki gražios auksinės spalvos.