Gardūs, sotūs ir labai skanūs bulviniai blynai su cukinija.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Cukinijos 200 g
- Bulvės 200 g
- Kvietiniai miltai 3 valg. š.
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Saulėgrąžų aliejus 50 ml
- Malti juodieji pipirai pagal skonį
- Druska pagal skonį
Porcijoje
Kalorijos: 220 kcal
Baltymai: 4 g
Riebalai: 15 g
Angliavandeniai: 18 g
Paruošimo būdas
- Nuplaukite cukiniją, nusausinkite ir nulupkite odelę. Sutarkuokite ant vidutinio dydžio tarkos. Išpilkite išsiskyrusias sultis.
- Nulupkite ir sutarkuokite bulves vidutinio dydžio tarka. Jei reikia, bulves šiek tiek išspauskite.
- Sudėkite sutarkuotas bulves ir cukiniją į gilų dubenį, įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite. Pagardinkite druska ir pipirais, tada įdėkite miltus ir dar kartą išmaišykite. Šiame etape galite papildomai pridėti bet kokių prieskonių pagal savo skonį. Miltų gali prireikti mažiau arba daugiau, tai priklausys nuo daržovių drėgnumo. Masė turi gautis kaip tiršta grietinė.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Šaukštu įpilkite šiek tiek daržovių masės ir kepkite ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių iki gražios auksinės spalvos.
- Iškeptus blynus padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad pašalinti riebalų perteklių. Bulvinius blynus su cukinija galite patiekti su grietine ir smulkiai supjaustytais žalumynais. Skanaus!