Šie varškėčiai su abrikosais, gaminami orkaitėje, yra geri tuo, kad juos galima iškepti vakare, o pusryčių metu valgyti šaltais arba pašildyti mikrobangų krosnelėje. Taip pat galima tiesiog paruošti tešlą iš vakaro, o atsikėlus ryte, įdėti į orkaitę.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Varškė (liesa) 300 g
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Kvietiniai miltai 50 g
- Abrikosai 6 vnt.
- Cukrus pagal skonį
- Malta vanilė pagal skonį
Paruošimo būdas
- Kad varškėčiai būtų puresni, gerai pertrinkite varškę. Įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų, vanilę ir gerai viską išmaišykite.
- Tada suberkite miltus nedidelėmis porcijomis, gerai viską išmaišydami po kiekvieno karto.
- Supjaustykite abrikosus į keturias dalis.
- Išklokite skardą kepimo popieriumi ir šiek tiek sutepkite aliejumi.
- Šaukštu dėkite ant skardos pusę tešlos, formuodami iš jos apvalius paplotėlius. Ant kiekvieno paplotėlio padėkite po gabaliuką abrikoso, o ant viršaus – likusią tešlą.
- Kepkite apie 20 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Skanaus!