Skanūs bei aštrūs lietiniai su jautienos faršo įdaru. Puikiai tiks pietums arba vakarienei.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Kvietiniai miltai 250 g
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Vanduo 500 ml
- Saulėgrąžų aliejus kepimui
- Svogūnai 2 vnt.
- Morkos 1 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Raudonos saldžiosios paprikos 1 vnt.
- Pomidorai 2 vnt.
- Konservuotos raudonos pupelės (pomidorų padaže) 1 skardinė
- Jautienos faršas 200 g
- Parmezano sūris (tarkuotas) 50 g
- Maltos aitriosios paprikos 1 žiupsnelis
- Druska pagal skonį
- Malti juodieji pipirai pagal skonį
Paruošimo būdas
- Iš miltų, kiaušinių, vandens ir žiupsnelio druskos užmaišykite skystą tešlą. Iš gautos tešlos iškepkite lietinius.
- Supjaustykite papriką juostelėmis, o pomidorus – griežiniais.
- Dabar paruoškite įdarą. Aliejuje pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną. Pridėkite jautienos faršą, pagardinkite pipirais, pasūdykite ir dar šiek tiek pakepinkite.
- Kitoje keptuvėje pakepinkite likusį supjaustytą svogūną, česnakus, tarkuotas morkas ir paprikas. Sudėkite mėsą, pomidorus, įpilkite pupeles su padažu, įberkite maltų juodųjų pipirų, aitriosios paprikos, tarkuoto parmezano ir dar pakaitinkite.
- Ant kiekvieno lietinio padėkite po porą šaukštų įdaro ir sulankstykite juos kaip vokus.
- Suvyniokite lietinius į foliją, padėkite į kepimo skardą ir apie 10 minučių kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Skanaus!