Įdomios moliūgų salotos su keptu tofu sūriu, kurios puikiai tiks tiems, kas laikosi pasninko.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Bulguro kruopos 350 g
- Moliūgai 300 g
- Tofu 300 g
- Agurkai 150 g
- Gražgarstės 75 g
- Alyvuogių aliejus 75 ml
- Medus 20 g
- Citrinų sultys 15 ml
- Sojų padažas 15 ml
- Sezamų aliejus 12 ml
- Petražolės 10 g
- Bazilikai 10 g
- Garstyčios 7 g
- Sezamo sėklos 5 g
- Druska pagal skonį
- Malti juodieji pipirai pagal skonį
Porcijoje
Kalorijos: 205 kcal
Paruošimo būdas
- Šiek tiek padžiovinkite bulguro kruopas keptuvėje, o tada išvirkite puode su nedideliu kiekiu druskos.
- Supjaustykite tofu sūrį į nedidelius gabaliukus. Apkepkite keptuvėje su nedideliu kiekiu alyvuogių aliejumi.
- Užkepkite moliūgus orkaitėje.
- Užkeptą moliūgą ir agurkus supjaustykite kubeliais. Smulkiai supjaustykite visus žalumynus.
- Pagaminkite padažą: sumaišykite citrinų sultis, garstyčias, sojų padažą, medų, sezamų bei alyvuogių aliejų.
- Sudėkite visus ingredientus į salotinę, įpilkite padažą, įdėkite prieskonius ir sumaišykite. Prieš paduodant prie stalo, pabarstykite sezamo sėklomis.