Kepta menkė alaus tešloje išeina labai sultinga ir puikiai tinka prie bulvių bei kitų garnyrų.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Menkė (filė) 800 g
- Druska 1.5 arbat. š.
- Malti juodieji pipirai ½ arbat. š.
- Kvietiniai miltai 140 g
- Česnakų milteliai 1 valg. š.
- Maltos saldžiosios paprikos 1 valg. š.
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Alus 350 ml
- Saulėgrąžų aliejus 1 l
Porcijoje
Kalorijos: 310 kcal
Baltymai: 41 g
Riebalai: 3.5 g
Angliavandeniai: 31 g
Paruošimo būdas
- Supjaustykite menkę 4-5 cm arba šiek tiek didesniais gabaliukais. Pagardinkite druska ir pipirais.
- Miltus sumaišykite su česnakų milteliais ir maltomis paprikomis, tada suplakite su kiaušiniu ir alumi, kad neliktų gumuliukų. Jei gauta masė bus per skysta, įberkite šiek tiek daugiau miltų.
- Į gilią keptuvę įpilkite aliejaus, kad jo lygis būtų maždaug 6-7 cm. Įkaitinkite ant vidutinio stiprumo ugnies.
- Kiekvieną žuvies gabaliuką pamirkykite miltų masėje ir atsargiai dėkite į keptuvę. Kepkite po kelias minutes iš abiejų pusių iki gražios auksinės spalvos.
- Iškeptą žuvį sudėkite ant popierinių rankšluosčių, kad pašalinti aliejaus perteklių. Skanaus!