Labai traškus, saldus ir aštrus užkandis iš užkeptų žiedinių kopūstų su saldžiarūgščiu granatų padažu.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Žiedinis kopūstas 1.5 kg
- Malti džiūvėsiai 2 stiklinės
- Sezamų sėklos ½ stiklinės
- Kiaušiniai 2 vnt.
- Granatai 2 vnt.
- Sojų padažas 1 stiklinė
- Apelsinų sultys ½ stiklinės
- Žaliųjų citrinų sultys 100 ml
- Imbierų šaknys 4 cm
- Medus 4 valg. š.
- Čili padažas 4 valg. š.
Porcijoje
Kalorijos: 228 kcal
Paruošimo būdas
- Žiedinius kopūstus atskirkite žiedynais ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.
- Kiaušinius įmuškite į dubenį bei pridėkite prie jų maltus džiūvėsius bei sezamo sėklas.
- Pamirkykite žiedinių kopūstų gabalėlius kiaušinių mišinyje, sudėkite ant kepimo skardos ir kepkite 15 minučių iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
- Kol kepami kopūstai, pagaminkite padažą: blenderyje sumaišykite granatų sėklas, sojų padažą, apelsinų bei žaliųjų citrinų sultis, imbierą, medų ir čili padažą.
- Valgykite užkeptus žiedinius kopūstus kol karšti. Skanaus!