Ši kreminė cukinijų ir vištienos sriuba suteiks šilumos, jaukumo ir patenkins jūsų apetitą. Sriuboje yra mažai kalorijų ir angliavandenių, tačiau tuo pat metu ji yra labai maistinga.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Vištienos filė 1 kg
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Svogūnai 1 vnt.
- Cukinijos 2 vnt.
- Vištienos sultinys 860 ml
- Bazilikai (džiovinti) 2 arbat. š.
- Druska 1 arbat. š.
Porcijoje
Kalorijos: 146 kcal
Baltymai: 21.00 g
Riebalai: 4.00 g
Angliavandeniai: 8.00 g
Paruošimo būdas
- Supjaustykite vištieną nedideliais gabaliukais. Įpilkite į keptuvę 1 šaukštą alyvuogių aliejaus ir apkepkite jame vištienos gabaliukus (7-10 minučių). Apkeptą vištieną sudėkite į lėkštę.
- Į tą pačią keptuvę įpilkite dar vieną šaukštą alyvuogių aliejaus ir apkepkite smulkiai supjaustytą svogūną ant nedidelės ugnies, kol taps minkštas (5-6 minutės).
- Sudėkite į didelį puodą apkeptą svogūną, supjaustytas cukinijas, baziliką, druską ir užpilkite vištienos sultiniu. Palaukite kol užvirs ir virkite dar apie 15 minučių, kol daržovės taps minkšti. Nepamirškite nuolat maišyti gaminamą sriubą.
- Išpilkite iš puodo 2 stiklinės sriubos, o visą kitą įpilkite į blenderį ir gerai sumalkite iki tyrės konsistencijos. Po to gražinkite į puodą 2 stiklines sriubos, tyrę iš blenderio ir įdėkite vištieną. Palaukite kol sriuba vėl užvirs.
- Pagaminta sriuba valgoma su krekeriais arba doniukais ir gabaliukais sūrio. Skanaus!