Kiniški kepti ryžiai su kiaušiniu ir daržovėmis

Kepti ryžiai – gana dažnas Rytų Azijos patiekalų ingredientas. Iš esmės, keptus ryžius geriau gaminti iš vakarykštės vakarienės liekanų. Tik gerai atvėsinti, iš anksto išvirti ryžiai, idealiu atveju visą naktį stovėję šaldytuve, kai patenka į karštą kinišką Wok keptuvę, nepavirs vientisa mase.



Ingredientai
Porcijos: +6
Porcijoje
Kalorijos: 343 kcal
Baltymai: 4.10 g
Riebalai: 14.80 g
Angliavandeniai: 45.40 g


Gaminimas
30 min.Print
  • Kiniški kepti ryžiai
    Išvirkite ryžius, nusausinkite, perkelkite į gilią lėkštę ir padėkite į šaldytuvą. Kepti ryžius reikia tik tada, kai jie bus šalti. Morkas supjaustykite juostelėmis, šitakio grybus – plonomis plokščiomis riekelėmis. Susmulkinkite aitriąsias paprikas.
  • Kiniški kepti ryžiai
    Cukinijas supjaustykite mažais kubeliais, susmulkinkite svogūnų laiškus ir česnakus.
  • Kiniški kepti ryžiai su kiaušiniu ir daržovėmis
    Gerai pašildykite kinišką Wok keptuvę, įpilkite į ją ketvirtadalį stiklinės sezamų aliejaus. Į karštą aliejų įmeskite česnaką, imbierą ir smulkiai supjaustytą aitriąją papriką. Kepkite vieną minutę.
  • Kiniški kepti ryžiai su kiaušiniu ir daržovėmis
    Įdėkite morkas į keptuvę ir pakepkite dar minutę. Tada į gautą aromatinį mišinį, nuolat maišydami, sudėkite cukinijas ir šitakio grybus.
  • Kiniški kepti ryžiai su kiaušiniu ir daržovėmis
    Kepkite daržoves dar porą minučių, nuolat maišydami mediniu šaukštu, pašalindami daržoves nuo Wok sienų ir neleisdami joms sudegti. Sezamo aliejus dega gana greitai, todėl reikia nesnausti.
  • Kiniški kepti ryžiai su kiaušiniu ir daržovėmis
    Sudėkite į daržoves šaltus ryžius, viską dar kartą gerai išmaišykite ir kepkite mišinį 1-2 minutes, bet ne ilgiau, kitaip ryžiai bus kieti.
  • Kiniški kepti ryžiai su kiaušiniu ir daržovėmis
    Į nedidelį dubenį įmuškite kiaušinį, supilkite sojos padažą ir gerai sutrinkite šakute. Gautą mišinį supilkite į Wok keptuvę ir sumaišykite su daržovėmis bei ryžiais.
  • Kiniški kepti ryžiai su kiaušiniu ir daržovėmis
    Nuimkite keptuvę nuo ugnies, suberkite susmulkintus svogūnų laiškus, greitai viską išmaišykite ir sudėkite į lėkštes. Kiekvieną porciją galite apšlakstyti sezamų aliejumi ir sojos padažu. Skanaus!




Šis receptas reikalauja išankstinio visų produktų paruošimo, kad kepdami patiekalą wok keptuvėje nereikėtų blaškytis pjaustant daržoves ar ieškant tinkamų ingredientų. Jei nepaisysite šios taisyklės, per stipriai apkepti daržoves ir ryžius bei sugadinti patiekalą.

Pasidalink su draugais
Įvertinimas
( 1 assessment, vid. 55 )
ŠeimosReceptai.lt
Parašykite komentarą

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: