Verčiant į lietuvių kalbą, žodis „marinara” reiškia „jūreivių padažas”. Šį itališką padažą iš pomidorų, svogūnų ir prieskonių sugalvojo 16 amžiaus viduryje laivų virėjai. Dėl aukštos rūgšties koncentracijos pomidoruose marinaros padažas nesugesdavo per ilgas keliones.
Marinaros padažas universalūs, tačiau geriausiai jis tinka prie makaronų, picų arba rizotų. Dažnai naudojamas vietoj kečupo. Yra daug įvairių būdų jį pagaminti, tačiau mūsų pateiktas marinaros padažo receptas puikiai tinka tam, kad gaminti jį namuose.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Pomidorai (konservuoti, savo sultyse) 1 kg
- Pomidorų pasta 170 g
- Svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 1 skiltelė
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š.
- Bazilikai (sukapoti) 4 valg. š.
- Raudonėliai (džiovinti) 2 arbat. š.
- Baltasis sausas vynas ⅓ taurės
- Druska pagal skonį
- Malti juodieji pipirai pagal skonį
Porcijoje
Kalorijos: 151 kcal
Baltymai: 2 g
Riebalai: 10.5 g
Angliavandeniai: 11.7 g
Paruošimo būdas
- Blenderyje sumalkite konservuotus pomidorus savo sultyse (be odelių) ir pomidorų pastą.
- Pridėkite baziliką, česnaką ir džiovintus raudonėlius. Galite įdėti šiek tiek druskos ir maltų juodųjų pipirų. Vėl viską sumalkite.
- Nedidelėje keptuvėje apkepkite svogūnus alyvuogių aliejuje. Įpilkite į keptuvę pomidorų masę iš blenderio, baltą vyną ir troškinkite apie 30 minučių nuolat maišydami.
- Pagamintą ir atvėsusį marinaros padažą įpilkite į stiklainį ir laikykite šaldytuve.