Skani vegetariška daržovių sriuba su pupelėmis ir kukurūzais.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Rausvieji svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 1 skiltelė
- Druska pagal skonį
- Malti juodieji pipirai pagal skonį
- Morkos 2 vnt.
- Raudonos saldžiosios paprikos 1 vnt.
- Maltas kuminas 4 arbat. š.
- Maltos aitriosios paprikos 2 arbat. š.
- Konservuoti kukurūzai 300 g
- Konservuotos raudonos pupelės 600 g
- Daržovių sultinys 900 ml
- Petražolės 25 g
Paruošimo būdas
- Pastatykite puodą ant vidutinės ugnies ir įpilkite į jį alyvuogių aliejų. Įdėkite į puodą smulkiai supjaustytus česnakus ir svogūną, pabarstykite druska ir pipirais ir kepkite porą minučių, nuolat maišydami.
- Įdėkite kubeliais supjaustytas morkas bei papriką. Pridėkite maltą kuminą ir maltas aitriąsias paprikas. Kepkite 7-9 minutes kol daržovės taps minkštos.
- Įdėkite į puodą kukurūzus, pupeles ir įpilkite daržovių sultinį. Palaukite kol užvirs, sumažinkite ugnį ir virkite dar 20 minučių, kol pupelės taps minkštos. Nuimkite puodą nuo ugnies.
- Pusę sriubos iš puodo perpilkite į blenderį ir sumalkite, o tada sumaišykite su likusia sriuba.
- Papuoškite sriubą sukapotomis petražolėmis ir neškite prie stalo. Skanaus!