Čirbuli – burnoje tirpstanti adžariška kiaušinienė su daržovėmis. Ji šiek tiek primena Artimųjų Rytų šakšuką, tačiau turi gruzinišką charakterį, kurį suteikia graikiniai riešutai ir daug prieskoninių žolelių.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Svogūnai 2 vnt.
- Pomidorai 2 vnt.
- Česnakai 1 skiltelė
- Graikiniai riešutai 2 valg. š.
- Sviestas 2 valg. š.
- Kukurūzų miltai 1 arbat. š.
- Vanduo 200 ml
- Kalendros (maltos) ½ arbat. š.
- Maltos aitriosios paprikos 1 arbat. š.
- Druska pagal skonį
- Kalendros 4 šakelės
- Krapai 3 šakelės
- Bazilikai 3 šakelės
- Kiaušiniai 4 vnt.
Porcijoje
Kalorijos: 570 kcal
Baltymai: 23 g
Riebalai: 42.5 g
Angliavandeniai: 23 g
Paruošimo būdas
- Nulupkite svogūnus ir supjaustykite mažais kubeliais. Pomidorus taip pat supjaustykite kubeliais.
- Nulupkite česnaką ir išspauskite jį per presą. Smulkiai sukapokite graikinius riešutus.
- Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir kepkite svogūnus ant silpnos ugnies 4-5 minutes, kol suminkštės, retkarčiais pamaišydami.
- Supilkite į keptuvę kukurūzų miltus ir gerai išmaišykite. Pridėkite pomidorus, išmaišykite ir troškinkite ant silpnos ugnies 4-5 minutes.
- Įpilkite vandenį, išmaišykite ir užvirinkite padažą. Įdėkite česnaką, riešutus, prieskonius ir druską. Virkite 2-3 minutes nuolat maišydami.
- Smulkiai supjaustykite žalumynus ir įdėkite į keptuvę, išmaišykite.
- Padaže padarykite nedideles įdubas ir atsargiai įmuškite į jas kiaušinius. Kepkite ant silpnos ugnies 3-4 minutes, kol baltymai sukietės.