Čirbuli – adžariška kiaušinienė su daržovėmis

Čirbuli – burnoje tirpstanti adžariška kiaušinienė su daržovėmis. Ji šiek tiek primena Artimųjų Rytų šakšuką, tačiau turi gruzinišką charakterį, kurį suteikia graikiniai riešutai ir daug prieskoninių žolelių.

Ingredientai
Porcijos: +2
Porcijoje
Kalorijos: 570 kcal
Baltymai: 23 g
Riebalai: 42.5 g
Angliavandeniai: 23 g
Gaminimas
30 min.Print
  • Nulupkite svogūnus ir supjaustykite mažais kubeliais. Pomidorus taip pat supjaustykite kubeliais.
  • Nulupkite česnaką ir išspauskite jį per presą. Smulkiai sukapokite graikinius riešutus.
  • Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir kepkite svogūnus ant silpnos ugnies 4-5 minutes, kol suminkštės, retkarčiais pamaišydami.
  • Supilkite į keptuvę kukurūzų miltus ir gerai išmaišykite. Pridėkite pomidorus, išmaišykite ir troškinkite ant silpnos ugnies 4-5 minutes.
  • Įpilkite vandenį, išmaišykite ir užvirinkite padažą. Įdėkite česnaką, riešutus, prieskonius ir druską. Virkite 2-3 minutes nuolat maišydami.
  • Smulkiai supjaustykite žalumynus ir įdėkite į keptuvę, išmaišykite.
  • Čirbuli - adžariška kiaušinienė su daržovėmis
    Padaže padarykite nedideles įdubas ir atsargiai įmuškite į jas kiaušinius. Kepkite ant silpnos ugnies 3-4 minutes, kol baltymai sukietės.
Pasidalink su draugais
Įvertinimas
( 1 assessment, vid. 55 )
ŠeimosReceptai.lt
Parašykite komentarą

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: