Balta žuvis – būtinas sveikos mitybos ingredientas. Joje gausu baltymų ir beveik nėra riebalų, o kartu su daržovėmis ji idealiai tinka pietums ar vakarienei. Mes parodysime, kaip skaniai užkepti menkę su daržovėmis orkaitėje, o visas procesas užims tik 30 minučių.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Menkė (filė) 500 g
- Bulvės (supjaustytos kubeliais) 3 puodeliai
- Briuseliniai kopūstai 2 puodeliai
- Salierų stiebai (supjaustyti) ¼ puodelio
- Svogūnai (supjaustyti) ¼ puodelio
- Česnakai (susmulkinti) 1 skiltelė
- Parmezano sūris (sutarkuotas) ⅓ puodelio
- Garstyčios 3 valg. š.
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š.
- Sviestas 1 valg. š.
Porcijoje
Kalorijos: 330 kcal
Baltymai: 24 g
Riebalai: 13 g
Angliavandeniai: 33 g
Paruošimo būdas
- Keptuvėje įkaitinkite sviestą. Supjaustykite bulves kubeliais ir kepkite su svogūnais ir česnakais iki gražios auksinės spalvos (maždaug 10 minučių ant vidutinės ugnies).
- Išplaukite ir išdžiovinkite menkės filę. Sutepkite garstyčių ir alyvuogių aliejaus mišiniu.
- Į kepimo formą padėkite perpus supjaustytus briuselinius kopūstus, supjaustytus salierų stiebus, apkeptas bulves su svogūnais ir česnakais. Ant viršaus padėkite menkės filę.
- Kepkite 15-20 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
- Prieš nešant patiekalą prie stalo, pabarstykite tarkuotu parmezano sūriu. Skanaus!