Paprastas buritos receptas kiekvienai dienai. Įdarą darysime iš jautienos faršo, ryžių, sūrio, pomidorų, žalumynų ir meksikietiškų prieskonių.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 2 skiltelės
- Pomidorai 3 vnt.
- Fermentinis sūris (puskietis) 150 g
- Kalendros 3 šakutės
- Iceberg salotos 200 g
- Konservuoti kukurūzai 150 g
- Konservuotos raudonos pupelės 150 g
- Ryžiai 100 g
- Saulėgrąžų aliejus 1 valg. š.
- Jautienos faršas 500 g
- Svogūnų granulės 1 arbat. š.
- Raudonėliai (džiovinti) 1 arbat. š.
- Druska 1 arbat. š.
- Kmynai 2 arbat. š.
- Maltos saldžiosios paprikos 2 arbat. š.
- Malti juodieji pipirai ¼ arbat. š.
- Kajeno paprikos 1 žiupsnelis
- Pomidorų pasta 2 valg. š.
- Vanduo 3 valg. š.
- Tortilijos 8 vnt.
Porcijoje
Kalorijos: 511 kcal
Baltymai: 26.00 g
Riebalai: 16.00 g
Angliavandeniai: 65.00 g
Paruošimo būdas
- Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnakus. Pomidorus supjaustykite nedideliais kubeliais. Sutarkuokite sūrį stambia tarka. Sukapokite kalendras ir Iceberg salotas. Nupilkite skystį iš konservuotų kukurūzų ir pupelių.
- Išvirkite ryžius pagal instrukciją ant pakuotės ir leiskite šiek tiek atvėsti.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų ant didelės ugnies. Per porą minučių apkepkite pusę turimų svogūnų ir česnakų. Tada pridėkite jautienos faršą ir kepkite dar 10-20 minučių. Įdėkite svogūnų granules, džiovintus raudonėlius, druską, kmynus, papriką, pipirus bei kajeno paprikas. Įpilkite pomidorų pastos bei vandens mišinį ir palikite keptis dar 3 minutes. Leiskite šiek tiek atvėsti.
- Išdėliokite ant kiekvienos tortilijos ryžius, faršą, salotas, kukurūzus, pupeles, pomidorus, svogūnus, sūrį ir kalendras. Susukite ir apkepkite keptuvėje po 2-3 minutes iš kiekvienos pusės. Arba įvyniokite į foliją ir užkepkite orkaitėje 15-20 minučių, esant 180 laipsnių temperatūrai.