Šis jautienos ir brokolių troškinio su stir fry padažu receptas yra labai lengvas, o pagaminti jį užtruks vos 30 minučių. Patiekalas puikiai tinka vakarienei.
Prie recepto ingredientų galite drąsiai dėti mėgstamas daržoves, pavyzdžiui, žirnius, paprikas, morkas ir net grybus.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Imbierų šaknys (nedidelis) 1 vnt.
- Česnakai 3 skiltelės
- Vanduo (karštas) 120 ml
- Sojų padažas 6 valg. š.
- Cukrus (rudasis) 3 valg. š.
- Kukurūzų krakmolas 1.5 valg. š.
- Sezamų aliejus 2 valg. š.
- Jautienos kumpis 450 g
- Brokoliai 500 g
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Sezamų sėklos 2 arbat. š.
- Malti juodieji pipirai pagal skonį
Porcijoje
Kalorijos: 385 kcal
Baltymai: 29.00 g
Riebalai: 21.00 g
Angliavandeniai: 22.00 g
Paruošimo būdas
- Imbierą ir česnakus sutarkuokite smulkia tarka ir įdėkite į indą. Įpilkite 120 ml vandens, sojų padažą, cukrų, krakmolą, pipirus ir sezamų aliejų bei gerai viską sumaišykite. Cukrus turi ištirpti.
- Supjaustykite jautienos kumpį juostelėmis. Brokolius atskirkite žiedynais.
- Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite šaukštą alyvuogių aliejaus. Įdėkite brokolius, uždenkite dangčiu ir kepkite 4-5 minutes, kartais maišydami. Perkelkite brokolius į atskirą indą.
- Padidinkite ugnį ir įpilkite likusį alyvuogių aliejų. Dėkite jautienos juosteles į keptuvę bei kepkite 2-3 minutes iš kiekvienos pusės. Tada įpilkite padažą, sumažinkite ugnį iki vidutinio ir troškinkite dar 3-4 minutes.
- Įdėkite brokolius į keptuvę, gerai sumaišykite su jautiena ir troškinkite dar 1 minutę. Jeigu padažas bus per tirštas, įpilkite 1-2 šaukštus vandens.
- Prieš pateikiant, apibarstykite sezamų sėklomis. Skanaus!