Šis provansiškas omletas su cukinijomis ir svogūnais bus skanus ir karštas ir šaltas. Galite valgyti jį iš karto arba paimti su savimi į darbą ar į gamtą.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Kiaušiniai 4 vnt.
- Cukinijos 1 vnt.
- Svogūnai 1 vnt.
- Česnakai 1 skiltelė
- Pienas 1 valg. š.
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Malti juodieji pipirai pagal skonį
- Druska pagal skonį
Porcijoje
Kalorijos: 204 kcal
Paruošimo būdas
- Paimkite 20 centimetrų skersmens keptuvę ir pašildykite joje 1 šaukštą alyvuogių aliejaus.
- Smulkiai supjaustykite svogūną ir įdėkite į keptuvę, kartu su žiupsneliu druskos. Kepkite nuolat maišydami, kol svogūnai taps minkšti.
- Sutarkuokite cukiniją ir nuspauskite skysčio perteklių. Smulkiai supjaustykite česnaką. Pridėkite cukiniją ir česnaką į keptuvę bei kepkite dar keletą minučių. Nuimkite keptuvę nuo ugnies.
- Suplakite kiaušinius ir pieną. Išpilkite viską iš keptuvės į kiaušinių mišinį ir gerai permaišykite.
- Išvalykite keptuvę ir vėl pašildykite joje alyvuogių aliejų. Įpilkite kiaušinių mišinį ir tolygiai paskirstykite jį po visą keptuvę.
- Švelniai pakratykite keptuvę. Mentele pakelkite vieną omleto kraštą taip, kad dar neiškeptas kiaušinių mišinys nutekėtų į dugną.
- Sumažinkite ugnį, uždenkite keptuvę dangteliu ir gaminkite 7-10 minučių, kol apačioje atsiras graži auksinė pluta.
- Jeigu apačioje jau atsirado pluta, o viršuje omletas dar neiškeptas, atsargiai apverskite jį ir kepkite dar 1 minutę.
- Padėkite omletą į lėkštę ir palaukite kol jis atvės iki kambario temperatūros. Šį provansišką omletą galima supjaustyti į gabaliukus, supakuoti ir paimti į darbą arba gamtą.