Provansiškas omletas su cukinijomis ir svogūnais

Šis provansiškas omletas su cukinijomis ir svogūnais bus skanus ir karštas ir šaltas. Galite valgyti jį iš karto arba paimti su savimi į darbą ar į gamtą.

Ingredientai
Porcijos: +
Porcijoje

Kalorijos: 204 kcal

Gaminimas
30 min. Print
  • Paimkite 20 centimetrų skersmens keptuvę ir pašildykite joje 1 šaukštą alyvuogių aliejaus.

  • Smulkiai supjaustykite svogūną ir įdėkite į keptuvę, kartu su žiupsneliu druskos. Kepkite nuolat maišydami, kol svogūnai taps minkšti.

  • Sutarkuokite cukiniją ir nuspauskite skysčio perteklių. Smulkiai supjaustykite česnaką. Pridėkite cukiniją ir česnaką į keptuvę bei kepkite dar keletą minučių. Nuimkite keptuvę nuo ugnies.

  • Suplakite kiaušinius ir pieną. Išpilkite viską iš keptuvės į kiaušinių mišinį ir gerai permaišykite.

  • Išvalykite keptuvę ir vėl pašildykite joje alyvuogių aliejų. Įpilkite kiaušinių mišinį ir tolygiai paskirstykite jį po visą keptuvę.

  • Švelniai pakratykite keptuvę. Mentele pakelkite vieną omleto kraštą taip, kad dar neiškeptas kiaušinių mišinys nutekėtų į dugną.

  • Sumažinkite ugnį, uždenkite keptuvę dangteliu ir gaminkite 7-10 minučių, kol apačioje atsiras graži auksinė pluta.

  • Jeigu apačioje jau atsirado pluta, o viršuje omletas dar neiškeptas, atsargiai apverskite jį ir kepkite dar 1 minutę.

  • Padėkite omletą į lėkštę ir palaukite kol jis atvės iki kambario temperatūros. Šį provansišką omletą galima supjaustyti į gabaliukus, supakuoti ir paimti į darbą arba gamtą.

Reitingas
( 1 , vid. 55 )
ŠeimosReceptai.lt
Parašykite komentarą

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: