Paprasta, bet labai skani ir soti kiaušinienė su pomidorais, dešra iršonine, kurią lengva pagaminti pusryčiams ar vakarienei. Tokia kiaušinienė dažnai gaminama Ispanijoje.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Bulvės 3 vnt.
- Svogūnai 1 vnt.
- Dešra (šaltai rūkyta) 100 g
- Šaltai rūkyta šoninė 7 vnt.
- Česnakai 4 skiltelės
- Pomidorai 6 vnt.
- Rūkyta paprika ½ arbat. š.
- Raudonojo vyno actas 1 valg. š.
- Žalieji žirneliai (švieži arba šaldyti) 60 g
- Kiaušiniai 4 vnt.
- Saulėgrąžų aliejus 2 valg. š.
- Druska pagal skonį
- Malti juodieji pipirai pagal skonį
Porcijoje
Kalorijos: 542 kcal
Baltymai: 25 g
Riebalai: 38.5 g
Angliavandeniai: 23 g
Paruošimo būdas
- Bulves supjaustykite vidutiniais gabalėliais. Pagardinkite druska ir pipirais, apšlakstykite aliejumi ir sudėkite į kepimo skardą. Kepkite apie 20-25 minutes iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje.
- Svogūną supjaustykite ketvirčiais arba dar smulkiau, o dešrą ir šoninę – mažais gabalėliais. Česnaką pertrinkite per presą arba smulkiai sukapokite.
- Pomidorus pusę minutės pamirkykite verdančiame vandenyje, apipilkite šaltu vandeniu ir nulupkite odelę. Susmulkinkite minkštimus smulkintuve.
- Įkaitinkite aliejų keptuvėje ant vidutinės ugnies. Kelias minutes pakepinkite svogūnus, kol suminkštės ir taps permatomi. Įdėkite česnaką ir kepkite dar 30 sekundžių.
- Į tą pačią keptuvę sudėkite dešrą ir šoninę. Palikite ant ugnies kelioms minutėms. Pabarstykite rūkytomis paprikomis, apšlakstykite vyno actu ir išmaišykite.
- Pridėkite pomidorus, pabarstykite druską bei pipirais. Sumažinkite ugnį iki minimumo ir troškinkite dar apie 5-10 minučių, kol sutirštės, retkarčiais pamaišydami.
- Įdėkite žaliuosius žirnelius ir bulves bei viską sumaišykite.
- Padarykite keturias nedideles duobutes. Į kiekvieną įmuškite po kiaušinį, pagardinkite druska bei pipirais ir uždenkite keptuvę dangčiu. Palikite ant ugnies, kol kiaušiniai iškeps.