Veganiškų frikadelių iš avinžirnių ir cukinijų receptas. Šios frikadelės puikiai tinka prie makaronų. Šis patiekalas yra be glitimo. Marinaros padažą galima nusipirkti parduotuvėje arba pagaminti pagal mūsų receptą.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Konservuoti avinžirniai 450 g
- Česnakai 3 skiltelės
- Avižiniai dribsniai 50 g
- Bazilikai (džiovinti) 1 arbat. š.
- Raudonėliai (džiovinti) 1 arbat. š.
- Druska ½ arbat. š.
- Citrinos ½ vnt.
- Cukinijos 1 vnt.
- Makaronai FUSILLI (sraigteliai) 250 g
- Marinaros padažas 900 g
Porcijoje
Kalorijos: 293 kcal
Baltymai: 12 g
Riebalai: 8 g
Angliavandeniai: 45 g
Paruošimo būdas
- Blenderyje sumalkite konservuotus avinžirnius, česnaką ir avižinius dribsnius. Turėtu gautis klampi masė. Sumaišykite ją su prieskoniais, pusės citrinos sultimis ir tarkuota cukinija. Tik nedėkite visos cukinijos iš karto, kad masė netaptu per daug skysta.
- Suformuokite frikadeles ir padėkite ant uždengtos kepimo popieriumi skardos. Kepkite apie 25 minutes iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
- Kol kepamos frikadelės, išvirkite makaronus taip, kaip nurodyta ant pakuotės.
- Išvirtus makaronus sudėkite į lėkštes, padėkite ant viršaus avinžirnių ir cukinijų frikadeles ir užpilkite marinaros padažu. Skanaus!