Labai greitas ir paprastas orkaitėje užkeptų smidrų receptas. Tai labai skanus, sveikas ir mažai kalorijų savo sudėtyje turintis garnyras.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Smidrai 300 g
- Česnakai 3 skiltelės
- Parmezano sūris (tarkuotas) ½ puodelio
- Alyvuogių aliejus 1 valg. š.
- Malti juodieji pipirai pagal skonį
- Druska pagal skonį
Porcijoje
Kalorijos: 150 kcal
Baltymai: 8.2 g
Riebalai: 11.8 g
Angliavandeniai: 5.3 g
Paruošimo būdas
- Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.
- Išplaukite smidrus, aptepkite alyvuogių aliejumi ir padėkite į kepimo popieriumi uždengtą skardą. Ant viršaus pabarstykite smulkintu česnaku, tarkuotu parmezano sūriu, pipirais ir druska.
- Kepkite smidrus orkaitėje apie 8 minutes. Skanaus!