Pievagrybiuose gausu baltymų ir B grupės vitaminų. Paprastai jie patiekiami kepti arba virti, tačiau nusprendėme pakeisti šias tradicijas ir užkepsime pievagrybius su česnakais ir svogūnų laiškais orkaitėje.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Pievagrybiai 500 g
- Česnakai 3 skiltelės
- Sviestas 70 g
- Saulėgrąžų aliejus 2 valg. š.
- Svogūnų laiškai pagal skonį
- Druska pagal skonį
- Malti juodieji pipirai pagal skonį
Gaminimas
-
Nuplaukite ir nusausinkite pievagrybius. Stambius grybus supjaustykite pusėmis, mažus palikite kaip yra.
-
Smulkiai supjaustykite česnaką ir svogūnų laiškus.
-
Kepimo formoje sumaišykite pievagrybius, susmulkintą česnaką ir svogūnus, aliejų, druską ir pipirus. Gerai viską išmaišykite.
-
Ant viršaus padėkite nedidelius sviesto kubelius.
-
Padekite kepimo formą į iki 230 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 20 minučių, kartais maišant.
-
Užkeptus česnakinius pievagrybius valgykite su žalumynais arba skrudinta duona.