Šis receptas – vienas iš paprasčiausių būdų pagaminti midijas.
Ingredientai
Porcijos: –+
- Midijos 1 kg
- Petražolės 15 g
- Česnakai 2 skiltelės
- Vanduo ¼ stiklinės
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Maltos saldžiosios paprikos 1 žiupsnelis
Porcijoje
Kalorijos: 233 kcal
Baltymai: 31 g
Riebalai: 11.60 g
Angliavandeniai: 1.20 g
Paruošimo būdas
- Smulkiai supjaustykite česnaką ir petražoles.
- Kruopščiai išvalykite midijų kiautus.
- Puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų. Įmeskite česnaką ir maltas saldžiąsias paprikas. Kepkite apie 30 sekundžių.
- Įdėkite midijas. Pamaišykite jas aliejuje ir padidinkite ugnį. Įpilkite vandens.
- Uždenkite puodą dangtimi ir gaminkite 2 minutes.
- Tada nuimkite dangtį ir gaminkite dar 6-8 minutes, kol atsidarys midijų kiautai.
- Pridėkite petražoles.
- Dėkite midijas į lėkštes ir įpilkite sultinį. Patiekite su apskrudintomis duonod riekelėmis. Skanaus!